vineri, 1 aprilie 2011

Alaturi de tine!!

         COSMOTE România, membră a grupului COSMOTE, s-a lansat pe piaţa românească în decembrie 2005, cu scopul de a face telefonia mobilă accesibilă tuturor românilor.
         Cosmote România este al treilea operator de pe piața de telefonie mobilă din România.

         Cel mai nou și cel mai mic operator de telefonie din țară, o divizie a operatorului de telefonie fixă național Romtelecom, nu a rezistat concurenței iar în anul 2005, cu mai puțin de 100 de clienți noi de la începutul anului, și cu peste 80% din baza de clienți compusă din angajați și parteneri Romtelecom (care nu plătesc), compania a început să fie monitorizată, putând să intre în faliment oricând. Cosmorom nu înregistrase până atunci profituri nete și se estimează că investiția inițială și pierderile acoperite de Romtelecom depășesc un miliard de dolari. S-au desfășurat negocieri pentru închiderea sa, dar decizia a fost amânată în repetate rânduri, astfel încât viitorul operatorului a fost mult timp nesigur.
       La sfârșitul verii 2005 a fost preluat de operatorul mobil grec COSMOTE, care face parte din grupul OTE, acționarul majoritar al Romtelecom. Romtelecom a păstrat 30% din acțiunile operatorului. Pe 6 decembrie 2005, cu mai puțin de 20 000 de clienți și o cotă de piață mai mică de 1%, s-a relansat comercial printr-o campanie agresivă din punctul de vedere al prețurilor
       La sfârşitul lunii martie 2010, COSMOTE înregistra 7,2 milioane de clienţi, din care 21% abonaţi, atingând o cotă de piaţă de peste 23%
      COSMOTE România investeşte în mod constant în creşterea reţelei naţionale de distribuţie care include în prezent 740 de magazine în întreaga ţară. Preluarea de către COSMOTE Group a GERMANOS, care operează o reţea extinsă de distribuţie în întreaga ţară, a întărit şi mai mult prezenţa comercială a COSMOTE în România.
     Ca urmare a investiţiilor semnificative, COSMOTE România şi-a extins în timp record reţeaua de telecomunicaţii, dublându-şi în doar un an acoperirea geografică şi în populaţie. În prezent, COSMOTE oferă acoperire pentru peste 99% din populaţie şi pentru aproximativ 90% din teritoriul ţării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu